Lakenormanfbo
Image default
Business / Transportation and Logistics

Voorkomen van verstopping

Het gebeurt in elk huishouden: een verstopte afvoerleiding. Door de tips uit dit artikel zult u verstoppingen in de toekomst kunnen voorkomen. Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen!

Afwas

Veel mensen zetten hun vieze pannen en borden gelijk na het eten in de vaatwasmachine zonder deze schoon te maken. Hier gaat het fout; het vet dat in uw pan en op uw borden zit, kan een oorzaak zijn van uw verstoppingen. Zorg er daarom voor dat u alvorens u de pannen en borden in de vaatwasser zet, deze afneemt met een doek o.i.d., zodat de vetten niet terecht komen in de afvoerleiding van uw gootsteen.

Douchputje & sifon

Leeg wekelijks (liefste dagelijks) uw doucheputje en leeg uw sifon maandelijks. Na het douchen komt het vaak voor dat er haar en andere resten in uw doucheputje blijven zitten. Denk er daarom af en toe aan om het doucheputje te legen. Daarnaast is het belangrijk dat u de sifon (alias zwanenhals) met regelmaat leeg maakt. Hier blijft veel vuil in zitten en daarom zorgt dit ervoor dat een verstopping kan worden voorkomen.

Frituurvet

Klink voor velen erg logische, maar wordt niet altijd nageleefd: frituurvet hoort niet in de gootsteen. Er zijn namelijk mensen die hun frituurvet in de gootsteen weg laten lopen. Hierdoor beschadig je niet alleen het milieu, maar vergroot je de kans op een verstopping aanzienlijk. Tegenwoordig kunt u bij verschillende locaties in elke gemeente uw frituurvet inleveren, waarna er van het frituurvet biobrandstof wordt gemaakt. Denk daarom voortaan twee keer na wat u met uw frituurvet doet.

Heeft u last van een verstopping en heeft u hulp nodig van een goedkope en professionele loodgieter? Neem dan snel contact op met SAM Loodgieter Leiden.