Menu

Usenet: toegang tot alles op het web!

Lakenormanfbo

Usenet staat voor Unix User Network en is een groeiend fenomeen. Wij leggen je in deze blog uit wat het is en ook wat je er mee zou kunnen. Voor het World Wide Web bestond was er al Usenet. Dit is een software die draait op een enorm groot netwerk van diverse computers en servers die verspreid zijn over de hele wereld. Dit is ook meteen het grootste verschil tussen Usenet en het normale internet: Usenet is niet te vinden in een normale browser als Google Chrome. Usenet is dan ook niet nieuw maar eerder nog onbekend bij het grote publiek. Dit is eigenlijk onterecht want de kans dat dit netwerk faalt, is erg klein. Usenet is een erg stabiel netwerk waardoor je altijd connectie hebt. Dat werkt wel zo prettig. 

Hoe gebruik je het?

De meeste Usenet-servers bieden download mogelijkheden aan. Er zijn verschillende manieren om bestanden van Usenet-servers te downloaden. Eén manier is de conventionele dial-up-methode. Hierbij maakt de Usenet-provider verbinding met de computer op het netwerk, waar gebruikers selecties van bestanden maken om te downloaden. Een andere methode is de Usenet-spiegel, waarin meerdere exemplaren van een bestand worden opgeslagen in de computer van de gebruiker. De derde manier om te downloaden is via het bestandsoverdracht protocol, ook bekend als FTP. Dit is het meest voorkomende protocol dat wordt gebruikt voor het delen van bestanden bij gebruikers.

Pakketten voor Usenet

Om dit populaire systeem te gebruiken heb je een abonnement nodig. Deze abonnementen worden door veel partijen aangeboden. Wij bevelen hier ViperNews voor aan. Waarom? Zij bieden diensten van hoge kwaliteit aan en zeer diverse Usenetpakketten. Deze partij hecht waarde aan jouw privacy en veiligheid. Daarom bieden zij een gratis beveiligde SSL en TLS codering aan bij elk van hun pakketten. Bekijk hun website voor meer informatie. Vipernews is ook bereikbaar voor advies via support@vipernews.com en bereikbaar op Facebook.

 

https://www.vipernews.com/