Lakenormanfbo
Image default
Business

Tuinpoorten

tuinpoorten

zijn het equivalent van voordeuren. Ze zijn structureel gezien een even belangrijk onderdeel. Ze brengen je van de ene ruimte naar de andere, van buiten naar binnen en zijn tegelijkertijd een visitekaartje van je entree op wat de bezoekers kunnen verwachten. Deuren zijn er niet alleen om ongewenste bezoekers buiten te houden, ze worden ook in vele uitvoeringen ontworpen voor het afgeven van een bepaalde indruk van wie er woont.

Het mooie van tuinpoorten zijn dat ze vorm en functie zeer goed samenvoegen. Hierdoor blijven huisdieren en kinderen veilig binnen en worden indringers buiten de deur houden. Afgezien de praktische kant, kan een tuinhek met een gracieuze tuinpoort een fascinerende en uitnodigende toegang tot je eigendom verschaffen. Het geven van een artistieke eerste indruk is belangrijk, maar veiligheid is ook een belangrijke overweging.

Waarom kiezen voor een houten tuinpoort?

Bij het hebben van een droomtuin gaat het bij de meesten over de aanplant, de bloemen en verschillende plantensoorten. Maar om al dit te bewonderen, zal men eerst door een tuinpoort moeten. Veel huiseigenaren kiezen voor een houten tuinpoort. De reden is dat hout een warme uitstraling heeft en zacht overkomt. Het is volledig organisch, waarom veel er de voorkeur aangeven en omdat het mooi aansluit in het ontwerp.

Over het algemeen zijn houten tuinpoorten lichter van gewicht dan de metalen uitvoering, maar daarentegen kan hout meer onderhoud vergen. Zoals met elk natuurlijk materiaal, zal een houten poort na verloop van tijd verslechteren als het niet op de juiste manier wordt onderhouden. Het lakken of beitsen ervan is een goede oplossing om het splijten en barsten tegen te gaan. Hoewel sommigen het verweren van hout juist weer laat gebeuren om een cosmetische look aan het geheel geven.

Een metalen tuinpoort voor een betere veiligheid.

Metalen poorten geven een verbeterde veiligheid en duurzaamheid. Metaal is nu eenmaal moeilijker te doordringen dan hout. En een poort van gepoedercoat staal vereist bijzonder weinig onderhoud en ze gaan lang mee. In tegenstelling tot hout dat charme en karakter toevoegt, geeft metaal een kouder uiterlijk en een lager niveau van privacy.

Hoewel verkrijgbaar in een breed aanbod aan verschillende stijlen, passen de ontwerpen hiervan goed bij moderne architectuur, omdat een moderne stijl beter het huis doet weerspiegelen dan met de natuurlijk eigenschappen van hout. Ongeacht de keuze van het materiaal hebben al deze poorten hun voor- en nadelen. Het is aan jou om te beslissen welk materiaal het beste bij jouw stijl past.


https://www.hekwerkonline.nl/