Lakenormanfbo
Image default
Offers

De beste vaatwasser kopen

Waar het vroeger heel gewoon was om de vieze vaat met je handen af te wassen, is dat inmiddels al lang niet meer het geval. Een vaatwasser is tegenwoordig een luxe toevoeging die veel mensen in de keuken hebben. Maar stel nou dat jij een nieuwe nodig hebt, waar moet je dan op letten? Je leest het hieronder!

Wil je een inbouw vaatwasmachine of een vrijstaande vaatwasmachine?

Je hebt een aantal keuzes op dit gebied. Ga je voor een vrijstaande vaatwasser, een onderbouw model of een inbouw model? Het goedkoopste model is over het algemeen het vrijstaande model. De onderbouw variant zit onder het aanrecht, maar is niet weggewerkt. Het inbouwmodel is uiteraard ingebouwd. Je hebt hierbij nog onderscheid tussen volledig ingebouwde modellen, en half ingebouwde modellen waarbij het bedieningspaneel nog wel zichtbaar is.

De zuinigheid van de vaatwasser

Het energielabel is uiteraard ook iets om rekening mee te houden. Hoe zuiniger een vaatwasser hoe beter, zowel voor je portemonnee als voor het milieu. De beste klasse is energielabel A, hoe hoger in het alfabet hoe meer de vaatwasser zal verbruiken.

Het geluidsniveau

Het geluid dat een vaatwasser maakt is natuurlijk ook belangrijk. Zeker wanneer de vaatwasser dichtbij de woonkamer zit of wanneer je deze vaak ‘s nachts aan hebt staan. Je wil dan niet dat je alleen nog maar het geluid van een vaatwasser hoort. Let daarom op het geluidsniveau, wat wordt aangegeven in decibellen.

De afmetingen van de vaatwasser

Uiteraard zijn de afmetingen ook heel belangrijk. Wanneer je een inbouw model hebt moet je de ruimte waarin de vaatwasser komt tot op de millimeter nauwkeurig opmeten. Wanneer je voor een vrijstaand model gaat komt het iets minder nauw, maar ook dan is het natuurlijk wel iets om rekening mee te houden.

Het aantal couverts

Het aantal couverts bepaalt uiteindelijk de laadcapaciteit van de vaatwasser. Kijk dus hoeveel bestek, borden en kopjes je kwijt wil kunnen in een vaatwasser en koop op basis daarvan een geschikt model.

Uit de beste vaatwasser test is gebleken wat de beste vaatwasser 2021 is. Hou daar ook rekening mee! Voor meer informatie hierover, raden we je aan om eens een kijkje te nemen bij Gereedschap Expert. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om een juiste keuze te maken.

https://www.gereedschap-expert.nl/