Lakenormanfbo
Image default
Offers

Kunststof snijden met een BRM lasermachine

Het lasersnijden van kunststof werkt eigenlijk hetzelfde als lasersnijden van hout of andere materialen. Ieder materiaal heeft specifieke parameters nodig. Daarmee bedoelen we de benodigde instellingen om je opdracht uit te voeren en jouw gewenste resultaat te bereiken. Aan de techniek verandert verder natuurlijk niets. 

 

Heel nauwkeurig werken

Een laserstraal wordt op een miniem oppervlak gericht waardoor de laser door het materiaal heen brandt en dus snijdt. Kunststof verdampt eigenlijk direct zodra de straal van de laser erop gericht wordt. De grootte van de zaagsnede is ongeveer 0,1 mm en kan enigszins variëren want de afstelling en de dikte van het materiaal hebben er invloed op. 

 

Voordeel ten opzichte van frezen

In vergelijking met werken met een freesmachine heb je hier direct een groot voordeel te pakken. 

Als je kunststof snijdt met een frees verlies je altijd zo’n 5 tot 15 mm per snijlijn door de dikte van de frees. Bij lasersnijden is daar geen sprake van door de kleine snijbreedte.

 

Hoe werkt dat dan?

Met een laserbron wordt een krachtige straal gegenereerd. Die straal wordt door verschillende spiegels afgebogen naar de laserkop waar een lens in zit. Die zorgt ervoor dat er heel nauwkeurig gewerkt kan worden. De laserkop beweegt over verschillende assen zodat het hele werkoppervlak van de lasermachine benut wordt. Een modern staaltje techniek dat heel ingenieus werkt.

 

CNC-techniek

Met een computer bedien je de CO2-lasermachine. Je kent de term CNC-techniek misschien wel. Dat staat voor Computer Numeric Control en is de benaming voor computergestuurde machines waarmee materialen en halffabricaten bewerkt worden. Een manier om hoogwaardige kunststoffen heel nauwkeurig te bewerken tot een eindproduct. 

 

Jij bepaalt wat jouw specifieke eindproduct is. Want wat je uit die machine haalt is aan jou. Het is het middel om je ideeën te realiseren. Of dat nu om een uniek stuk gaat of om grote volumes maakt niet uit. Met een BRM laser kan het. Kom je er nog niet helemaal uit welke lasermachine het best bij jou past? Bel ons op 0544-350 320 of mail info@brmlasers.nl en we helpen je verder!

 

https://www.brmlasers.nl/