Menu

Transportkisten

Lakenormanfbo

Zowel particulieren als bedrijven maken regelmatig gebruik van transportkisten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een kunststoffen box met wieltjes voor het vervoeren van muziekinstrumenten, houten kisten voor producten en stalen koffers voor gereedschappen. Elk materiaal biedt een bepaalde mate van bescherming en heeft een eigen prijs. Voor elk product is er een transportkist te vinden: moeten er veel producten in een kleine ruimte, dan zijn er stapelbare en inklapbare, houten kisten. Moet een product gemakkelijk kunnen rijden, dan worden er wielen onder geplaatst. Zo zijn de mogelijkheden zeer gevarieerd waardoor transporteren een eenvoudig en snel karwei wordt.

De opbouw van een kist

Elke transportkist bestaat uit een kist en een deksel, daarnaast is het belangrijk om te weten wat je wilt vervoeren. Er bestaan kisten van bijna elk denkbaar materiaal, dat ieder zijn voordelen heeft. Voor het vervoeren van levensmiddelen is een houten kist ondenkbaar, maar een plastic kist zeer geschikt. Het plastic waarvan deze kisten gemaakt is, dient als hygiënische, vloeistofdichte beschermlaag. Daarnaast kan er geen UV straling of chemische straling doorheen. Dit garandeert een toptransport van de te vervoeren levensmiddelen.

Voor elk product een geschikte transportkist

Voor andere producten zijn er weer andere transportkisten, gemaakt van andere materialen. Een houten kist is vochtvrij en gemaakt van hoogwaardig hout. Een stevig frame, gemaakt van houten balken, zorgt voor een veilig transport. Daarnaast kunnen de kisten in diverse maten gemaakt worden waardoor een kist zo economisch mogelijk ingericht kan worden. De kisten zijn gemakkelijk te stapelen en staan stevig op elkaar. Een metalen kist is megastevig maar ook zwaar. Voor speciale zaken als gereedschap zijn deze kisten erg handig. Ze worden vaak gemaakt in kleine getallen voor particulieren omdat ze kunnen dienen als gereedschapskist in een vochtige ruimte. Het metaal is dan ook roestvrij zodat het langere tijd buiten kan staan zonder enig probleem.

Alles is mogelijk

Voor elk type product is er een transportkist te vinden. Zo wordt het vervoeren van deze producten een veilige en betrouwbare onderneming. Of het nu gaat om particulier vervoer van gereedschappen in een metalen kist, het transporteren van muziekinstallaties in een busje of het vervoeren van grote producten in houten transportkisten: het kan allemaal. Zelfs het verantwoord transporteren van goederen in kisten van bijzonder plastic is geen probleem.