Menu

Onverwachte manieren om jouw bedrijf te promoten

Lakenormanfbo

 

Ook anno 2018 is ieder bedrijf nog steeds op zoek naar nieuwe, originele manieren om zichzelf te promoten. Vooral lokale bedrijven, waar de online markt beperkt voor is, moeten innovatief blijven om klandizie te kunnen blijven genereren. Een nieuwe tevreden klant kan zijn kennissen wel vertellen over jouw winkel, maar alleen mond-tot-mond reclame is niet genoeg. Gelukkig zijn er diverse manieren om ook offline aan klanten te kunnen komen. Wij hebben er een aantal voor je op een rij gezet.

Werk samen met lokale bedrijven

Allereerst kun je natuurlijk samenwerken met lokale ondernemers en bedrijven. Door samen te werken met lokale ondernemers en lokale bedrijven kun je van elkaar kracht gebruikmaken om zodoende elkaar te versterken. Zit er bijvoorbeeld een broodjeswinkel naast jouw kledingzaak, geef dan een gratis kopje koffie weg bij iedere aankoop. De broodjeszaak geeft weer exclusieve kortingskaarten weg via bezoekers van hun etablissement. Hierdoor zet je elkaar gezamenlijk beter in de markt en profiteer je van elkaars succes.

Koffiebekertjes en andere promotieartikelen

Promotieartikelen blijven tijdloos. Denk hierbij bijvoorbeeld aan goedkope koffiebekers, die geheel in bedrijfslogo en in grote getale bedrukt kunnen worden. Het brein slaat de informatie op en zal bij de volgende impressie van het logo de associatie stukken sneller maken. Behalve koffiecups werken ook andere promotieartikelen en andere giveaways zeer goed, mits het maar artikelen zijn die men daadwerkelijk gebruikt.

Geef workshops

Bied jouw bedrijf complexe diensten, die niet iedereen zelf uit kan voeren, overweeg dan eens om workshops te geven. Met workshops trek je potentiële klanten aan; ze willen het vakgebied namelijk graag zelf leren voor hun bedrijf. Ook breid je jouw netwerk uit, waardoor jouw potentiële afzetmarkt weer een stuk groter wordt.

Al met al zijn er diverse manieren om jouw bedrijf te promoten. Manieren waar je in eerste instantie nog niet eens bij stil had gestaan. Het gaat er in ieder geval om dat je origineel en creatief bent, en dat je niet een ander na-aapt.