Menu

Evenementen in Brussel

Lakenormanfbo

De Belgische hoofdstad  Brussel trekt vele toeristen naar de verschillende bezienswaardigheden in de stad. Een van gebouwen in Brussel die wekelijks flink veel kijkers trekt is een relatief klein en verborgen gebouw. In het centrum van Brussel is de populaire concerthal VK-Concerts te vinden. Het hele jaar door spelen de verschillende artiesten de sterren van de hemel in VK-Concerts. Hieronder is het programma voor de aankomende weken te vinden.

 

Sólstafir

Ze worden wel eens de buitenbeentjes in de metal scene genoemd. De rustig opgebouwde maar atmosferische muziek gecombineerd met postrock en vredige melodieën met een verrassende mix van harde metal. De muziek van Sólstafir neemt je mee op een reis door het rijk van vuur en ijs. Met hun nieuwste album, Berdreyminn, maakten ze al grote indruk bij Graspop.

 

Amparanoia

De Spaanse zangeres Amparo Sánchez blaast met haar nieuwe titel ‘El Coro de Mi Gente’ nieuw leven in het Amparanoia project. In 2008 besloot de zangeres om voor haar eigen solocarrière te gaan wat uiteindelijk op een laag pitje terecht kwam. Dit nieuwe album betekend een indrukwekkende comeback voor de Spaanse zangeres.

 

Carmen Consoli

Deze jonge Siciliaanse ster gebruikt haar eigen verleden als brandstof voor het tal van succesvolle songs dat zij de laatste jaren heeft uitgegeven. Carmen Consoli was de eerste vrouwelijke Italiaanse artiest die mocht optreden in het Olympisch station en verkocht daarbij meer dan twee miljoen albums. Een hele indrukwekkende vrouw en vooral een indrukwekkende artiest.

 

Highly Suspect

Het rock trio Highly Suspect hebben hun carrière gestart als coverband van onder andere Pink Floyd. Hun debuutalbum ‘Mister Asylum’ werd in 2015 beloond met een Grammy. In 2016 bewezen de mannen dat het niet bij dat ene nummer zou blijven en werden ze weeral een groot succes, ditmaal met het nummer ‘The Boy Who Cried Wolf’.

 

The Underachievers

Dit hip hop duo bestaat uit de Amerikaanse rappers AKTHESAVIOR en Issa Gold van de East Coast. Vrij snel na het tekenen met het Braindfeeder label brachten de twee rappers de mixtapes ‘Indigoism’ en ‘Lord of Flatbush’ uit. Het nieuwe album ‘Renaissance’ is een combinatie van alle muziekstijlen die de mannen de laatste jaren hebben doorlopen.

 

Een avond feesten kan niet op een lege maag. Qua restaurants kom je niets tekort in Brussel maar als je echt het beste uit je dag wilt halen, kom dan voorafgaand aan een fantastisch concert een lekker hapje eten bij het Scandinavische restaurant GaRD in Brussel. In dit heerlijke restaurant kan genoten worden van echt traditioneel Scandinavisch eten zoals de Zweedse gehaktballen, Noorse Kabeljauw, Deens Smørrebrød en nog veel meer, en het is onderdeel van het courtyard hotel.

 

https://gardtastescandinavian.com/gard-brussels/