Menu

Attracties in Amsterdam deel 2

Lakenormanfbo

Amsterdam, de prachtige Nederlandse hoofdstad. Het staat onder andere bekend om het uitgebreide grachtennetwerk, het artistieke erfgoed, en alle ouderwetse smalle gevelhuizen. De gevelhuizen behoren dan ook tot de erfenis uit de gouden eeuw. Daarnaast is er ook een aantal musea te vinden in de Nederlandse hoofdstad. Denk hierbij aan het Museumkwartier. Het Museumkwartier bestaat uit het Stedelijk Museum met moderne kunst, het Van Gogh Museum, en het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer. Naast de museas en het ouderwetse erfgoed is er nog zo vele meer te zien en te doen in Amsterdam! Amsterdam is daarom ook ideaal voor een dagje of weekendje weg. Wil jij weten wat er allemaal te doen en  te zien is in de Nederlandse hoofdstad? Less dan snel verder voor een aantal interessante voorbeelden!

Artis
Artis is de Amsterdamse Dierentuin. Verder is het ook nog eens de oudste dierntuin van Nederland. Het is gelegen in de plantagebuurt. De ingang is aan de Plantage kerklaan te vinden. De ouderwetse en officiële naam van het park is: ‘’Het Koninklijk Zoölogisch Genootschap Natura Artis Magistra’’. In de volksmond wordt het tegenwoordig ook wel ‘’Artis’’ genoemd. De dierentuin is in 1838 opgericht Artis heeft bij de oprichting het doel gesteld om liefde en zorg voor de natuur te stimuleren.

Het scheepvaartmuseum
Het Scheepvaartmuseum, dat voorheen de naam ‘Het Nederlands Scheepvaartmuseum’ droeg is een Nederlands museum dat te vinden is aan het Kattenburgerplein 1 in Amsterdam over de scheepvaart. Het is gevestigd in het gebouw dat hiervoor van het ’s Lands Zeemagazijn was en het bevat de op één na grootste maritieme collectie ter wereld. Het museum is gespecialiseerd in de maritieme geschiedenis van Nederland.

Eye Filmmuseum
Het Eye Filmmuseum is een centrum dat te vinden is in het centrum van Amsterdam. Het is gewijd aan cinematografie. Het gebouw is gevestigd tegenover het Centraal Station van Amsterda, aan de noordoever van het IJ, in de wijk ‘Overhoeks’. Het gebouw is door de Oostenrijkse architecten Elke Delugan-Meissl en Roman Delugan ontworpen. Begin 2012 is het museum geopend. Het EYE beschikt over vier filmzalen en een grote tentoonstellingszaal met een oppervlakte van 1.200 m². Er is in het EYE ruimte voor een filmlab, educatieve activiteiten, een café-restaurant met terras en een winkel. In de nabijheid van het museum wordt een collectiecentrum gerealiseerd dat geschikt is voor taken op het gebied van onderzoek, conservering, en restauratie. Daarnaast wordt hierin ook het centrale depot en de bibliotheek opgenomen.

Ben jij van plan om een dagje naar Amsterdam te gaan?
Zo ja, dan zijn bovenstaande voorbeelden van attracties zeker de moeite waard om te oerwegen! Een heerlijk diner om de dag mee af te sluiten is dan ook zeker op zijn plaats. Dit kan bijvoorbeeld heel goed bij de Gard, een scandinavisch restaurant in Amsterdam. Dit scandinavische restaurant in Amsterdam serveert authentiek scandinavsich eten en is te vinden bij het courtyard hotel in Amsterdam Zuid-Oost.

 

https://gardtastescandinavian.com/nl/gard-amsterdam/